Ασφάλεια Κατοικίας: 5 λάθος λόγοι που την αμελούμε

Το σπίτι μας είναι το προσωπικό μας καταφύγιο, ο χώρος μέσα στον οποίο νιώθουμε ελεύθεροι ναξεδιπλώσουμε την προσωπικότητά μας και να είμαστε ο εαυτός μας. Εδώ νιώθουμε γαλήνη και ηρεμία και από εδώ ονειρευόμαστε το μέλλον και κάνουμε σχέδια για το αύριο. Παράλληλα, αποτελεί και ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Τότε τι είναι αυτό που μας κάνει να αμελούμε την ασφάλειά του; Ειδικά στη χώρα μας, με την κουλτούρα του ιδιόκτητου σπιτιού βαθιά εμπεδωμένη στη νοοτροπία μας ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που αναστέλλουν την απόφασή μας για ασφάλιση κατοικίας;

1. Είμαι ενοικιαστής, άρα δεν έχω λόγο να κάνω ασφάλιση κατοικίας

Μπορεί στους ενοικιαστές ακινήτων να μην περνάει καν από το μυαλό η πιθανότητα μιας ασφάλισης κατοικίας καθώς το ακίνητο ανήκει σε άλλον και ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που έχει υποχρέωση να μεριμνά και να επιδιορθώνει δομικές βλάβες και πιθανά προβλήματα. Ωστόσο, η ασφάλιση κατοικίας δεν είναι μόνο το κτήριο -που όντως αφορά στον ιδιοκτήτη- αλλά και το περιεχόμενο, που αφορά στον ενοικιαστή ώστε να μπορεί να αποζημιωθεί σε περίπτωση διάρρηξης, πλημμύρας ή πυρκαγιάς.

2. Δεν έχω χρήματα για ασφάλεια σπιτιού

«Με τόση ακρίβεια γύρω μας, δεν περισσεύουν χρήματα για την ασφάλιση». Το ασφάλιστρο, όμως, δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό και είναι σίγουρα ανταγωνιστικό σε σχέση με το όφελος. Σίγουρα αξίζει να προστατεύσετε τη μεγαλύτερη επένδυσή σας από κάθε γεγονός ή ατύχημα. Καλύτερα να πληρώνετε ένα χαμηλό ασφάλιστρο κάθε τόσο παρά να διακινδυνεύσετε να ξοδέψετε μια περιουσία για επισκευές. Μπορείτε να λάβετε μία προσφορά για την ασφάλιση της κατοικίας σας από την Generali και να διαπιστώσετε μόνοι σας το προσιτό κόστος. 

3. Λαμβάνω όλα τα μέτρα, οπότε δεν χρειάζομαι ασφάλιση

Μπορεί να πιστεύετε ότι λαμβάνετε όλα τα μέτρα για να προστατεύσετε το σπίτι σας και ίσως να είναι και έτσι. Ωστόσο, όταν μιλάμε για μία τόσο σημαντική οικονομική επένδυση αλλά και για μία παρακαταθήκη που πιθανώς θα θέλατε να κληροδοτήσετε στα παιδιά σας, μπορείτε να το αφήσετε στην τύχη; Η ασφάλιση κατοικίας έχει το σημαντικό πλεονέκτημα ότι με ένα ανταγωνιστικό ασφάλιστρο προσφέρετε στον εαυτό σας ξεγνοιασιά και ηρεμία καθώς και τη σιγουριά ότι μία αξιόπιστη εταιρία θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας για να σας στηρίξει σε περίπτωση κλοπής, διάρρηξης, καιρικών φαινομένων και άλλων απρόβλεπτων γεγονότων.

 

4. Θα πληρώσω τις ζημιές μόνος μου αν χρειαστεί

Η ζωή είναι γεμάτη αβεβαιότητες. Ίσως αποφασίσετε ότι μπορείτε να πληρώσετε εσείς το κόστος των επισκευών, κρίνοντας με βάση την τωρινή οικονομική σας κατάσταση. Ποιος ξέρει όμως τι επιφυλάσσει το αύριο ή ακόμα χειρότερα το κόστος μία μεγάλης καταστροφής; Καλύτερα να προστατεύσετε το εισόδημά σας και να προτιμήσετε ένα πρόγραμμα ασφάλειας σπιτιού και περιεχομένου. 

5. Δεν έχω χρόνο να ψάξω για ασφάλεια σπιτιού

Εάν τέλος, πιστεύετε ότι η ασφάλιση κατοικίας είναι μία χρονοβόρα και πολύπλοκη υπόθεση, μην ανησυχείτε καθόλου. Μπορείτε να αποτανθείτε σε έναν επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο ο οποίος με λίγες ερωτήσεις, θα μπορέσει να σας προτείνει την καλύτερη λύση βάσει του προφίλ και των αναγκών σας. Ενημερωθείτε για το δίκτυο πωλήσεων της Generali εδώ 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *