Ασφαλής ποδηλασία με 5 gadgets & αξεσουάρ για το ποδήλατο

Κράνος. Φώτα. Ανακλαστικό τζάκετ. Ίσως νομίζετε ότι δεν υπάρχουν αρκετά μέσα προστασίας και ασφάλειας για το ποδήλατο. Και όμως, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και σε επινοητικούς σχεδιαστές και μηχανικούς, υπάρχουν πια στη διαθεσή μας πολλά καινοτόμα γκάτζετ ποδηλάτου, “έξυπνες” συσκευές, εργαλεία και εξαρτήματα για να γίνει η ποδηλασία ασφαλέστερη. Διαβάστε παρακάτω τις προτάσεις της Generali και αυξήστε την προστασία σας στις καθημερινές σας διαδρομές.

1. Meilan Light X5 Wireless Smart Bike Turn Signals

Όταν θέλετε να ειδοποιήσετε τους γύρω οδηγούς ότι έχετε πρόθεση να στρίψετε, χρειάζεται να τεντώσετε το χέρι σας. Σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος, σωστά; Με τα φλας ποδηλάτου μπορείτε να δηλώνετε την πρόθεση ελιγμού χωρίς να χρειαστεί να κρατήσετε το τιμόνι με το ένα χέρι. Επίσης, χάρη στο εύχρηστο ασύρματο τηλεχειριστήριο και στην απλή εγκατάσταση με κλιπ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως μόλις το αποκτήσετε. 

2. Loud Bicycle Horn

Αν σας πλησιάζει ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα, το κουδουνάκι του ποδηλάτου ούτε που θα ακουστεί. Εκεί ακριβώς χρησιμεύει η κόρνα ποδηλάτου.

3. Hövding Airbag Helmet

Αισθασθείτε άμεσα πιο ασφαλείς χάρη σε αυτό το κράνος ποδηλάτου, που είναι οκτώ φορές πιο ασφαλές από ένα παραδοσιακό κράνος. Αν το σύστημα εντοπίσει πρόσκρουση, απελευθερώνει αερόσακο σε 0,1 δευτερόλεπτα, προστατεύοντας το κεφάλι σας. Μόλις το δείτε, θα πειστείτε.

4. ICEdot crash sensor

Αμέσως μόλις ο σένσορας που προσαρτάται στο κράνος εντοπίσει πρόσκρουση, ειδοποιεί τις επαφές έκτακτης ανάγκης που έχετε επιλέξει, κοινοποιώντας τους τις γεωγραφικές συντεταγμένες σας. Αν σας αρέσει να ποδηλατείτε σε ήσυχους δρόμους χωρίς παρέα, αυτή η συσκευή θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια.

5. Overade Foldable Helmet

Το πρόβλημα με τα κοινά κράνη είναι ότι πρέπει να έχουν μέγεθος ίσο με το κεφάλι σας, έτσι η μεταφορά τους είναι κάπως ογκώδης. Χάρη όμως στο πτυσσόμενο σχέδιο του Overade, δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την ευκολία στον βωμό της ασφάλειας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *